Airco Service

Een goed werkend airco systeem draagt bij aan de verkeersveiligheid. U zit bij warme buitentemperaturen fris achter het stuur en bij vochtig weer ontwasemt uw voorruit in no time.

Airco onderhoud

Bij Garage Jos Hietkamp houden we uw airco in optimale conditie met onze gespecialiseerde aircomachines. Daarmee voorkomen wij overmatige slijtage aan het aircosysteem met alle gevolgen van dien zoals slijtage van kostbare onderdelen, verhoogd brandstofverbruik, muffe stank in interieur, beslagen ramen enz.

Naast de bekende ‘R134a’ machine beschikken wij ook over het nieuwe ‘HFO1234yf’ systeem. Hiermee kunnen wij alle auto’s van jong tot oud de beste airco service bieden.

Laat uw airco controleren!

  • Een goed werkend aircosysteem verliest ieder jaar 5 tot 10% koelmiddel. Als gevolg hiervan treedt er drukverlies op in het systeem en neemt de verkoelende capaciteit na een aantal jaar merkbaar af.
  • Met een te lage vulling koudemiddel riskeert u ernstige schade aan uw compressor. Deze krijgt namelijk te weinig smering en koeling.
  • Nog een vervelende bijkomstigheid merkt u aan uw brandstofgebruik. Die loopt namelijk op als gevolg van een slecht werkend aircosysteem.
Airco onderhoud